Logó
Tartalomhoz ugrás
Röviden magamról (Gelsi Zsolt)

Gelsi Zsoltnak hívnak. Születésemkor, 1975-ben édesanyám halála miatt állami gondozásba kerültem. Ötévesen nevelőszülőhöz költöztem és befogadó családomban éltem hétköznapi életemet. 1992-ben, 17 évesen néhány pillanat alatt minden megváltozott.
Egy vonatbaleset következtében elveszítettem mindkét lábamat és a jobb karomat. Ezzel közel egy időben nevelőszülőm is meghalt. Sajnálatos módon édesapámat sem ismerem, azt sem tudom, hogyan nézhet ki.
  
Mindent, amit szerettem, elvett tőlem a sors, és mindenkit elveszítettem. Annyi volt az enyém, hogy élek. A legnehezebb a lelki és fizikai trauma feldolgozása volt, hiszen nem fogyatékosnak születtem, tudtam milyen az a másik élet, nehéz beletörődni, hogy életem végéig mozgásfogyatékos leszek.

Bár a szó szoros értelmében ez nekem már sohasem sikerülhet, fokozatosan talpra álltam. Megtanultam művégtagjaimat használni, és nem elégedtem meg a minimummal, mindent akartam. Nem azon siránkoztam, ami elveszett azt erősítettem, ami megmaradt. Csak a bal kezemre számíthatok, ezért olyan szakmát választottam, amelyből megélhetésemet biztosítani tudom. Számítástechnikai tanulmányaimat Budapesten végeztem, ezt követően gimnáziumba jártam.

 
Idővel visszaköltöztem szülővárosomba, Nyíregyházára. Sem anyagi, sem családi hátterem nem volt ahhoz, hogy önálló életvitelemet folytatni tudjam. Erőt vettem magamon, és úgy határoztam, kitörök ebből a helyzetből. Elkezdtem albérletet és munkát keresni, nagyon nehéz volt, de sikerült. Többször éreztem a saját bőrömön, hogy az emberek a látszatból ítélnek, nem azt nézik, mire vagy képes. Kitartásom - úgy érzem - mindenben segített, hiszen közel 24 éve élek egy önkormányzati 36m2-es bérlakásban, melyet mozgáskorlátozottaknak alakítottak ki.

2014-ben megfogalmazódott bennem, hogy egy egyesület létrehozásával tudnék segíteni hasonló sorsú fiataloknak. A NO PARA Egyesületet 2015-ben sikerült bejegyeztetni. Weboldal: www.npe.hu

Elkezdtem a könyvem írását „Életút” címmel, amely az életemről fog szólni és később ki is szeretném adatni.

Mivel egyedül élek, a rokkantsági járadékból és a fogyatékossági támogatásból nagyon nehezen tudok megélni, folyamatosan keresek munkát, de távmunkában sehol nem tudnak alkalmazni. Esetleg, ha valaki tudna alkalmi távmunkát adni, akkor nagyon hálás lennék.
A referencia munkáimat a www.graphicdesign.hu oldalon tekintheti meg.

Aki anyagilag szeretne segíteni az élethelyzetemen, az alábbi bankszámlaszámra utalással teheti meg:
 
Gelsi Zsolt
Takarékbank Zrt.
Bankszámlaszám: 68700339-10077324
IBAN: HU82 6870 0339 1007 7324 0000 0000
BIC (SWIFT kód): TAKBHUHBXXX

Segítségüket előre is köszönöm!
 
Kérem, ha lehetősége van rá, akkor jelen levelemet küldje már el esetleg az ismerőseinek, cégeknek, mert talán mások segíthetnek a helyzetemen.
 
Üdvözlettel: Gelsi Zsolt
 
Elérhetőség:
E-mail: info@npe.hu - g.zsolt75@gmail.com
Lábléc
© 2021 No Para Egyesület - Minden jog fenntartva!
"Proudly made with WebSite X5"
Vissza a tartalomhoz